Minicursus: BALLADE VAN DE GASFITTER

Voor de Poëziekring Culemborg geeft René van Loenen een minicursus van 2 avonden over de befaamde Ballade van de gasfitter van Gerrit Achterberg. Deze intrigerende sonnettencyclus geeft in zijn verloop een goed beeld van de ontwikkeling van Achterbergs dichterschap. Dat dit werk tot de verbeelding spreekt, blijkt ook uit het feit dat alle sonnetten op muziek zijn gezet door componist Klaas ten Holt. Er zal in deze cursus ook aandacht zijn voor de CD die in 2009 van deze composities is uitgekomen.

Op de vrijdagen 22 februari en 1 maart, beide avonden van 19.15 tot 21.00 uur, zijn naast leden van de poëziekring ook andere belangstellenden hartelijk welkom op de bovenverdieping van boekhandel Tomey & Verstegen. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. Aanmelden graag via info@tomeyenverstegen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s