Kunstsouper in eer hersteld in Culemborg

roos 2015 maart 12 foto souper Sylvia van Opstall

In vroeger tijden was het heel bewoon. Je ging naar het theater of naar de revue en daarna ging je eten. Zo’n late maaltijd heet een souper. Lang tafelen, goed gezelschap en natuurlijk prima eten en drinken. De gesprekken gaan over alles. Maar tegenwoordig zijn alle restaurants om die tijd dicht. De ROOS van Culemborg (in kunst en gedichten) en brasserie Het Kasteeltje (Markt 30) nemen deze oude traditie weer op. Donderdag 12 maart om 21.30 uur zijn de gasten welkom voor een drankje, 22.00 uur begint het souper. De ROOS zorgt voor gedichten die passen bij het eten. Elke keer is een kunstenaar gast om over zijn/haar werk te vertellen. Deze avond Sylvia Van Opstall, de bekende portrettiste. Maar zij schildert ook café-interieurs en etende mensen in restaurants. Zeer passend werk dus. Met het kunst(kasteel)souper opent zij een kleine tentoonstelling van haar werk. Intussen ziet het menu er veelbelovend uit. Voor zo’n feestelijk gebeuren een belangrijke zaak. Rond 23.30 uur wordt de tafel besloten met een gedicht.

Wie wil komen eten, praten, luisteren en kijken kan zich opgeven via ‘contact’ van http://www.brasseriehetkasteeltje.nl,
het menu bekijken en de voorkeur aangeven. Voor 10 maart i.v.m. de voorbereiding. Drankje vooraf, voorgerecht, hoofdgerecht en programma: 25 euro (te betalen op de avond zelf). Informatie programma: 0345 – 778855 (Rieks), Het Kasteeltje: 0345 – 549339 (Esther).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s